Jelenlegi hely

Nézzetek a humanizmus álarca mögé, és nem fogjátok Isten jeleit megtalálni

Nyomtatóbarát változat

2013. július 27. szombat, 19:22

Drága, szeretett leányom, az a Vágyam, hogy minden hűséges követőm kitartóan imádkozzon, hogy a lelkeknek okozandó baj az ateizmus növekedése miatt elhárításra kerüljön. Az ateizmus nem mindig nyilvánítja ki önmagát. Azok az emberek, akik valamilyen okból kifolyólag úgy döntenek, hogy többé nem hisznek Istenben, nagyon gyakran egy helyettesítőt teremtenek maguknak.

Az embernek lelki felépítése miatt okot kell keresnie arra, hogy igazolja létezését. Az emberiség átka az, hogy az ember maga az embert magasztalja fel. A humanista szerint, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ember szükségletei előnyt élvezzenek. Sok ember összetéveszti a humanizmust a Kereszténységgel. Amikor az emberek életében az anyagi javak fontosságát, mint abszolút értéket hirdetik annak érdekében, hogy elkerüljék a szenvedést és a szegénységet, akkor könnyű azt feltételezni, hogy ez nem más, mint a felebaráti szeretet egyik formája.

Ha azt mondjátok, hogy véget akartok vetni a szegénységnek, a munkanélküliségnek és más nyomorúságnak, akkor sokan azt fogják gondolni, hogy Isten Nevében beszéltek. Nézzetek a humanizmus álarca mögé, és nem fogjátok Isten jeleit megtalálni, még a Neve említését sem fogjátok hallani. Azok, akik humanistaként élik az életüket, nem szeretik Istent. Ők csakis saját magukat szeretik. Ők azt hiszik, hogy mindaz, ami számít, az emberiség jóléte – általában világi dolgok formájában - a végső cél elérésének eszközeként.

Bár jótékonyságnak tűnik, amikor azt lehet látni, hogy az ember szükségleteivel törődtök, sohasem tudjátok helyettesíteni Istent az által, hogy az emberek szükségleteit helyezitek az első helyre. Ha ezt teszitek, megbántjátok Istent. A humanizmus, bár rendelkezik az Isten iránti szeretet minden külső jelével, mégsem az, aminek látszik. A szeretet álarca mögött az önszeretet rejtőzik. Az ember meg fog halni, a teste porrá válik, a lelke tovább él, mégis, a humanizmus azt szeretné elhitetni veletek, hogy az ember halhatatlan.

Legyetek óvatosak, amikor felkaroljátok a humanizmust, mert ha ezt teszitek, akkor elvágjátok magatokat Tőlem.

Jézusotok

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer